sâmbătă, 10 iulie 2010

Bun sau rau?



Ce inseamna un om bun? Dar un om rau?

Multi s-ar grabi sa raspunda, dar cel mai probabil ar gresi. Puteti intreba: ce e atat de greu? un om bun face bine, un om rau face rau! Nu e atat de simplu, dragii mei... Pt. o anumita persoana, un om groaznic poate fi un inger, iar pt. o alta persoana, acelasi om, poate fi un cosmar. Totusi, bunatatea se arata cu adevarat la nevoie. Stiti, degeaba iti da cineva o paine cand tu ai deja merinde, esti satul...dar, altceva e cand iti da atunci cand iti e foame; asa si cu bunatatea asta. Un om bun ajuta sau ofera fara sa ceara sau sa astepte nimic in schimb. Stiti, cum e si cu iubirea: iubesti cu adevarat atunci cand iubesti fara sa ceri nimic in schimb. Dar, cati dintre noi reusesc asta?

Asadar, e relativ.

Cat despre oamenii "acri", parerea mea e ceva a determinat asta. Am observat ca suferinta transforma omul, si nu in bine. Oamenii in varsta sunt de cele mai multe ori victimele acestui "blestem", deoarece ei au trecut prin multe, au trait multe, au pierdut multe....

Deseori ma enervez vazand rautatea si cruzimea unora, apoi incerc sa inteleg....

Un om fericit va reactiona diferit de un om nefericit. fericirea face omul mai frumos, mai deschis, mai curat si senin, pe cand suferinta il transforma in ceva ce nu credea ca ar putea fi vreodata.