miercuri, 14 iulie 2010

Adevarul...ceva relativ?



Tocmai ma intrebam cum pot unii sa actioneze la nervi, din ambitie prosteasca sau alte motive inutile care duc la distrugerea unei prietenii...
Din pacate, de cele mai multe ori, exista acea tendinta precum ca, detinem adevarul absolut; numai noi avem dreptate si altii se inseala, numai adevarul nostru conteaza, varianta noastra. Suntem tentati sa ii judecam pe cei din jur dupa regulile noastre, dupa preferintele noastre: daca nu e cum vrem noi, nu e bun!
Ce greseala... asa pierdem oameni care nu meritau indepartati. Trebuie sa ne dam seama ca poate, din alt unghi, acelasi lucru pare diferit. Stiti, daca ne uitam la un obiect dintr-un unghi, vedem ceva, din alt unghi, vedem altceva...la fel si acest adevar; poate o alta persoana vede diferit. Dece nu invatam sa ascultam mai mult, sa acceptam ca poate si altul are dreptate? Dece nu invatam sa fim mai toleranti? Viata asta este atat de scurta si noi ne pierdem o parte din ea cu probleme ce nu ar trebui sa existe, tocmai fiindca le creem noi.
Mai cred totodata ca nu ar trebui sa tinem aproape persoanele care ne trag in jos, ne afunda, din diverse motive ( invidie, ura, pura rautate, etc),deoarece acele persoane nu fac decat sa ne strice echilibrul psihic. Trebuie sa spunem clar si sa fim fermi pt. a indeparta persoanele care, profitand de bunatatea noastra sau de bunul simt, se mentin "aproape" de noi si au grija sa mai "atace" din cand in cand, chiar in momentele cand avem nevoie de sprijin, de o vorba buna.
Asadar, trebuie sa eliminam sursele de stres, factorii negativi, pe cat posibil. Sa nu ne mai lasam afectati de tot felul de nimicuri deoarece, aceste nimicuri, pot provoca mult rau. Sunt adevarate probleme, adevarate catastrofe in viata, pt a baga in seama aceste nimicuri.
Fiti intelepti si, mai ales, nu uitati sa zambiti!