joi, 29 decembrie 2022

Indiferența (text preluat)

 Îți vei spune că iubești, că trebuie să rabzi toate aceste manifestări de dragul relației. Îți vei reproșa că nu te-ai implicat prea mult, chiar dacă ai făcut și imposibilul, ca lucrurile să funcționeze. Dar relația era, de fapt, o iluzie.

Indiferența lui nu a dispărut. Dimpotrivă, și-a permis să devină și mai rece cu tine, și mai distant. O făcea pe cuceritorul doar când avea nevoie de tine, sau când devenea extrem de posesiv. Transformase relația într-o conexiune toxică.

Ai putea să ignori acest comportament și să continui să speri. Ai putea să devii victima perfectă pentru acest bărbat, să joci un rol superficial, secundar, controlat în totalitate de el. Ai putea să crezi că nimic din ceea ce trăiești nu este din vina lui. Sau ai putea să reacționezi la această indiferență. Să dai de înțeles omului de alături că ceea ce trăiești nu este corect. Că atitudinea rece nu este potrivită pentru o relație sănătoasă. Ai putea să te detașezi de lumea lui.a

Iată cea mai bună reacție la indiferența unui bărbat: detașarea ta emoțională. Este important să ajungi la acea concluzie esențială: totul este reciproc în dragoste, dar totul este și cu efect invers. Ceea ce oferi, asta și primești.

Cel mai bun răspuns la comportamentul său egoist este să îți vezi de viața și de lumea ta. Fără a fi la rândul tău egoistă, în sens direct. Fără a judeca și a implora. Dacă discuțiile și cuvintele spuse nu au avut rost, nu insista.

Caută liniștea în sufletul tău. Caută siguranța emoțională, pe care ai înțeles că nu o poți găsi alături de acest om. Caută motive de fericire, pentru că meriți. Meriți să trăiești frumos această viață, nu să alergi din urma unui suflet rătăcit.


Răspunsul tău va fi tăcerea ta. Refuzul de a te implica în acest joc murdar, de a trăi emoții străine, de a repeta la infinit aceleași greșeli. Răspunsul tău va fi întoarcerea către inima ta, acolo unde vei găsi multă iubire.


Nu trebuie să sacrifici cei mai buni ani ai tăi de dragul unei iluzii. Nu trebuie să speri în lucruri inexistente. Răspunde la indiferență cu detașare. Răspunde la egoism cu empatie, dar o empatie în raport cu lumea ta.

Cunoaște-te mai bine, descoperă-te cu adevărat, lasă în urmă tot ce este manipulator și ceea ce îți aduce suferință. Da, este important să existe o reacție la o atitudine nepotrivită. În acest caz, iubirea și respectul de sine vor fi soluția.

Iubește-te cu adevărat, respectă-te pe deplin, ai încredere în tine, nu uita de lumea ta, caută motive de bucurie în jurul tău, nu uita de visurile tale, fii sigură că vei reuși, simte gustul vieții – iată răspunsul tău potrivit la tot ce este rău și urât. Atunci vei curăța sufletul tău de necunoscut și durere, vei scoate din inima ta slăbiciuni și frici, vei oferi gândurilor tale motive să caute, să descopere, să se bucure de acest prezent. Cel mai bun răspuns la indiferența lui este regăsirea ta.