miercuri, 21 martie 2012

Radacina iubirii


"Gandurile si oamenii se schimba tot timpul. Iubirea care dureaza nu o poti gasi niciodata in exterior. Adevarata dragoste este dragostea pentru tine insati. Aceasta este cea care nu dispare niciodata. Indragosteste-te de tine, si astfel vei obtine iubirea pentru totdeauna. Cand ajungi sa gasesti iubirea in tine, vei realiza ca esti iubit intotdeauna, independent de toate relatiile pe care le vei avea vreodata."
Sa fie oare asa?


joi, 15 martie 2012

ILUZII


O sa vorbesc azi despre oamenii aceia slabi care au nevoie sa straluceasca si nu o pot face decat prin a manipula pe altii. Tocmai pt. ca puterea lor vine de la cei ce ii admira si urmeaza. Astfel de oameni ajung ca un drog, ii fac pe multi sa le urmeze dorintele, trairile, testele, incercarile...lucru care de multe ori nu este bine, tocmai pt. ca multe lucruri tin de fiecare om in parte; totul e relativ. Am vazut recent cum cineva incerca sa influenteze alte persoane sa traiasca dupa un tipar facut de el, dupa un tipar de care el avea nevoie. Am vazut cum incerca sa controleze mintea altora trimitand mesaje subliminale precum ca, daca ar face altfel, ar fi niste ratati, ar pierde ceva valoros... Nimic mai fals!
De fapt el este un om slab, frustrat, care incearca mereu sa fie in centrul atentiei, care vrea sa traiasca si, cumva, vrea sa impuna altora sa traiasca la fel ca el. Nu are capacitatea de a simti viata, de a fi fericit sau de a face ceva singur. Nu ar fi o problema daca acel om ar incerca sa alunge tristetea, sa elimine depresia, daca ar sustine pe cei care nu mai pot inainta, daca ar ridica pe cei pe care viata i-a doborat, dar el nu face asta. El spune altora ca sunt jos, ca sigur se recunosc in spusele lui, ca si ei sunt unde este el. Eronat! Nu este el un tipar universal. O persoana draga mie s-a lasat influentata de acel om si am vazut ca ii schimbase starea, ii indusese dorinte non-sens si o supusese unori riscuri inutile, implementandu-i in creier ca si ea trebuie sa traiasca precum o face el, asta fiind calea sigura spre reusita. Era trista si neajutorata, credea ca a esuat tocmai ca nu se tinuse de o promisiune la care el a fortat-o sa o faca, chiar daca doar prin "sugestii bine intentionate". Sa nu uitam ca "drumul spre iad este pavat cu intentii bune". Ea nu intelegea ca nu isi incalca promisiunea, ci doar da dovada control si maturizare emotionala, cand vede ca ceva este gresit si intelege sa renunte, astfel evitand sa aiba parte de un eveniment nedorit. Din pacate multi dau dovada de o lipsa totala asupra riscului si prevederii, ajungand pe drumuri cu sens unic, poduri ce se termina si la capat ii asteapta doar abis. Nu dati niciunui om puterea sa va controleze mintea, voi stiti mai bine ce aveti nevoie. Ascultati un sfat de la cei care va iubesc, de la familie, dar si acel sfat, treceti-l printr-un filtru al mintii si vedeti daca este ceea ce aveati nevoie pt a gasi raspunsul, sau adaptati-l la nevoile voastre. Chiar si ei pot gresi, desi au cele mai bune intentii. Intr-un final, voi stiti mai bine ce va ajuta si ce va face rau. De cele mai multe ori judecata poate fi intunecata de ura, de nervi, de ambitie prosteasca sau chiar de impulsul de moment. Uneori este de-ajuns o clipa pt. a pierde ceva pretios. Nu spun ca mereu trebuie sa analizam orice, sa ne concentram doar pe a vedea daca facem ce e bine, ci spun doar sa avem grija de noi, sa nu asteptam ca altii sa o faca pt. noi. Sa fim mereu sinceri, mai ales cu noi insine, pt. ca, putem minti pe oricine, dar nu si pe noi insine. Si daca o vom face, vom trai ceva ireal, ca un vis din care ne vom trezi si vom constata cu durere ca realitatea este tot acolo si va trebui acceptatata intr-un final. Un sfat bun este acela care ti se potriveste tie, situatiei tale, care ofera o solutie. Esti propriul tau erou!