duminică, 31 iulie 2011

Liniste...


Revin, dupa o perioada lunga in care nu am mai avut nimic de spus... Este o dimineata frumoasa, insorita, cum e normal in august. Am o stare de bine, de liniste...
Am avut multe de facut, mintea mea a fost permanent ocupata si suprasolicitata, cu momente din care nu stiam cum si cand voi reusi sa ies. Acum insa, a venit o perioada mai linistita, cel putin pana la sfarsitul lunii.
Sunt atatea lucruri simple care ne aduc fericirea, atat de multe mici bucurii care ne fac sa simtim ca traim...noi insa, le ignoram destul de des. Rasaritul soarelui intr-o dimineata de vara, greierii care se aud seara cantand, ce poate fi mai frumos?
Oamenii cauta locatii cat mai spectaculoase in care sa mearga, dar eu cred ca cel mai important lucru este compania; cu persoana potrivita langa tine, orice loc devine magnific.
Decat sa plec cu cineva doar pt. ca ma duce in nu stiu ce locatie magnifica, scumpa, mai bine stau cu cineva care chiar imi place pe o banca, in parc.
Anii vor trece si in timp rezista doar calitatea. Daca ne axam pe lucruri trecatoare, ajungem mai tarziu sa realizam ca totul s-a risipit ca un fum. Bucurati-va de timp, bucurati-va de tot ce aveti, ca maine nu se stie ce se pierde si nu lasati sa simtiti ca ati avut ceva ce nu ati stiut sa apreciati!
Mama imi spune uneori ca nu stie unde au fugit anii, ca parca acum era copil. parca totul a fost un vis, uneori spera sa se trezeasca si sa fie iar copil, alaturi de parintii si fratii care acum, in aceasta realitate, nu mai exista. Se uita la mine si i se pare incredibil ca ea are copii care, sunt oameni maturi. Uneori parca nu poate accepta realitatea, trecerea anilor si apropierea batranetii inevitabile pt. toti. Din fericire noi suntem un motiv de mandrie pt. parinti, dar ma gandesc ce groaznic poate fi pt. acei parinti care si-au dedicat viata copiilor care au ajuns ceva de care se rusineaza. Cei care si-au pus atatea sperante in copii si acestia au ales sa-i dezamageasca, sa-i renege, sa-i insele, sa-i lase pe drumuri. Dar, sa ne bucuram de prezent, de ce avem si sa speram ca viitorul va fi luminos!